SUROVINY na jednu porciu:
- 60g celozrnných špagiet (neuvarené)
- 1 šálka – čerstvého baby-špenátu
- 1/3šálky – slnečnicových semienok
- 1/3šálky – strúhaného parmezánu
- 1/4šálky – olivového oleja
- 1strúčik – cesnaku
- soľ – podľa chuti
POSTUP:
- cestoviny uvaríme vo vracej a mierne osolenej vode,
- pesto si pripravíme vložením všetkých surovín do kuchynského robota a vymixovaním dohladka (ja som pridala ešte jednu lyžičku medvedieho cesnaku od maminky – nemusí byť!),
- do teplých cestovín primiešate pesto a obed máte hotový.
Na záver som pridala trošku chilli a trošku postrúhaného parmezánu.
Cestoviny sú vynikajúce, navyše špenát obsahuje veľké množstvo vitamínov (ako sú vitamíny A, C, K) a minerálnych látok, slnečnicové semienka zase veľké množstvo vitamínov E a B6.