Suroviny:
- 1/3 šálky strúhaného syru
- 2 šálky nastrúhanej cukiny
- 1 vaječný bielok
- 1 strúčik cesnaku
- sušená bazalka
- sušené oregano
- soľ
Na vrch:
- podľa chuti a výberu
- šunka, syr
- paprika, rajčina
- rajčinový pretlak
Postup:
Nastrúhanú cukinu posolíme, v miske necháme 15 min. odpočívať (aby pustila prebytočnú vodu), po 15 minútach treba riadne vyžmýkať všetku vodu a zmiešame cukinu s ostatnými surovinami.
Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Vytvoríme okrúhly tvar a opečieme (suché cesto) na 15 minút. Po uplynutí času vyberieme cesto a na vrch si pridáme suroviny podľa chuti (ja som zvolila bio rajčinový pretlak, vysoko % šunku, nízkotučný syr a štipľavú papriku). Pizzu ďalej zapekáme 15 min.
Pozor pred krájaním nechajte dobre vychladnúť.