SUROVINY:
- 5 vajec
- 40 dkg práškového cukru
- 25 dkg medu (rozpusteného)
- 20 dkg masla (rozpusteného)
- 1 kg hladkej múky
- 3 lyžice rumu (môže – nemusí byť)
- 1 1/2 lyžičky sódy
- 2 lyžice škorice
- 5-6 rozdrvených klinčekov (mlynčekom)
POSTUP:
Všetko spolu zmiešame (okrem 20 dkg múky). Na týždeň odložíme v uzatvorenej nádobe do chladničky. Po týždni pridáme zostatok múky, vyvaľkáme na hrúbku 5-6mm. Pečieme na papieri na pečenie pri predhriatej trúbe, pri teplote 170 stupňov.


Pozor nepečieme príliš dlho, dobu pečenia odhadnúť podľa farby medovníkov. Ešte horúca medovníčky, hneď po vybratí z rúry potrieme vajíčkom (1 celé a 1 žĺtok stačí na toto množstvo medovníkov).
Vychladnuté medovníčky odložíme do tesniacej dózy, kde vložíme celé a zdravé jabĺčko (predtým umyté a vysušené).

Medovníčky sú skvelé a mäkké od upečenia až pokiaľ sa nezjedia.