Suroviny:
- 2 ks kuracích pŕs opečených na olivovom oleji
- 1/2 šálky – ryža arborio
- 1/2šálky – zeleninového vývaru
- 1ks – červenej cibuľky nakrájanej najemno
- 2ks – uvarenej a nastúhanej červenej repy
- 1strúčik – cesnaku najkrájaného na plátky
- 1 PL – olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
Do rozohriateho oleja pridáme nakrájanú cibuľku, cesnak a chvíľu opečieme, pridáme umytú ryžu, ktorú ochutíme soľou a korením. Postupne začneme pridávať naberačkami vývar, pokiaľ ho ryža nenasiakne (a tento postup opakujeme, až pokiaľ sa ryža uvarí a má krémovú konzistenciu). Do hotovej ryže vmiešame nastrúhanú cviklu.
Kuracie mäsko osolíme, okoreníme (podľa chuti) a potrieme olivovým olejom, opečieme na panvičke a pridáme na hotové rizoto.