Vynikajúca škoricovo-oriešková dobrotka, recept som dostala od maminky a pokiaľ máte radi túto kombináciu (ja ju úplne zbožňujem od určitého času), veľmi odporúčam!
Koláčik je jednoduchý na prípravu a chuť proste božská… ?
SUROVINY NA CESTO:
- 200 g polohrubej múky
- 200 g hladkej múky (špeciál)
- 250 ml mlieka
- 1 čajová lyžička soli
- 3 polievkové lyžice cukru
- 4 polievkové lyžice roztopeného masla
- 1/2 kocky droždia

SUROVINY NA POSÝPKU:
100 g roztopeného masla /roztopeného/
1 vanilkový cukor
2 polievkové lyžice škorice
5 polievkových lyžíc kryštáľového cukru
200 g mletých orechov /pomleté/
POSTUP NA POSÝPKU:
Do roztopeného masla pridáme všetky ingrediencie a nadrobno pomleté orechy, dobre premiešame.



POSTUP NA CESTO:
Postupujeme klasickým spôsobom pri príprave kysnutého cesta. Kvások – 250 ml mlieka,pridáme 1 čajovú lyžičku cukru, 1/2 kocky droždia. Necháme vykysnúť. Do hotového vykysnutého kvásku pridáme ostatné suroviny, zmiešame. Na doske premiesieme a oddeľujeme kúsky ako na dukátové buchtičky. Každý kúsok obalíme v posýpke a ukladáme do vymastenej formy. Necháme podkysnúť. Pečieme pri teplote 180 stupňov.





