www.mikiwasp.sk
čítaš..
Špaldové šišky
0

Špaldové šišky

SUROVINY:

  • 500 g špaldová hladká múka
  • 1 PL práškový cukor /na pocukrovanie/
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 1 vajíčko
  • 2 žĺtka
  • 200 ml mlieka
  • 4 PL oleja
  • 2 PL rumu /nemusí byť/
  • štipka soli
    Na kvások:
  • 1 ČL kryštálový cukor
  • 1/2 kocky droždia
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 1 ČL špaldová hladká múka

POSTUP:

Ingrediencie na kvások zmiešame a necháme 15 minút odstáť. Do väčšej misky zmiešame múku, vajce, žĺtky, cukor, rum, olej, štipku soli, mlieko a pridáme hotový kvások.

Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 40 minút odpočívať.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme vykysnuté cesto na plát /cca 2 cm/. Pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 5 cm /podľa želanej veľkosti/. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem, prípadne nutellu.

Pripravené šišky necháme 15 minút odpočívať.

Do hrnca nalejeme olej. Necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky. Vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme.

Hotové šišky ukladáme na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.

Na každú šišku dáme džem /prípadne nutellu/ a pocukrujeme práškovým cukrom. A máme hotovo.

Dobrú chuť…

Pridaj komentár

Pokračovaním v prehliadaní webovej stránky www.mikiwasp.sk súhlasíte s používaním cookies. viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť