SUROVINY:
- 350 g špaldovej polohrubej múky
- 300 g práškového cukru
- 6 vajec
- 2 dcl oleja
- 1,5 dcl vody
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice kakaa

POSTUP:
Oddelené bielka vyšľaháme na tuhý sneh. K žĺtkam pridáme vanilkový cukor a dobre rozmiešame. Polohrubú múku, práškový cukor, olej a vodu zmiešame, pridáme zmes so žĺtkami a riadne suroviny zapracujeme.
Na záver zľahka pridáme vyšľahaný sneh.
Do pripravenej bábovkovej formy (potretá maslom a vysypaná hladkou múkou) vlejeme väčšiu časť pripravenej zmesi. Do menšej časti primiešame kakao a tiež vlejeme do formy.
Pečieme na 170°C (samozrejme záleží aj od typu rúry na pečenie).
Doba: cca 45 minút.
