Suroviny:
ZÁKLAD:
- 3/4 šálky nesolených, nepražených arašidov
- 30 g proteinového prášku
- 1 PL agáve sirupu
- 2 PL kokosového mlieka (rozpusteného)
- 1/4 ČL jedlej sódy
KARAMEL:
- 100 g sušených ďatlí
- 100 g sušených sliviek
- 30 g proteinového prášku
- 2 PL arašidového masla
- 1 ČL škorice
- štipka soli
- trošku vody na zriedenie
ČOKOLÁDA:
- 100 g horkej čokolády
- 1 PL kokosového oleja
Postup:
ZÁKLAD:
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Malú zapekaciu misku si vyložíme papierom na pečenie, všetky suroviny (zo základu) vymixujeme. Po vzniknutí mierne lepkavej masy zmes premiestnime do pripravenej misky a utlačíme prstami po celej ploche.
Pečieme cca 15 minút a necháme vychladnúť.
KARAMEL:
Ďatle zalejeme horúcou vodu a necháme zmäknúť. Do mixéra pridáme ďatle, slivky a spolu s ostatnými surovinami vymixujeme do hustého karamelu (vodu pridávame podľa potreby, pokiaľ sa nevytvorí karamel). Hotový karamel natrieme na upečený základ.
ČOKOLÁDA:
V hrnci nad parou si rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejom. Rozpustenú zmes vylejeme na karamel a preložíme do chladničky (prípadne mrazničky) na pár hodín (musí poriadne stuhnúť).