Suroviny:
- 4 ks – väčšie vajíčka
- 4 ks – pudingového prášku (použila som 2 vanilkové a 2 kakaové)
- 1 dl – kryštálového cukru
- 1 dl – olej
- 2 kl – kypriaceho prášku do pečiva
Postup:
Príprava je naozaj nenáročná. Do misky si dáme 4 pudingové prášky (pokiaľ sú rovnaké), pridáme 2 kávové lyžičky prášku do pečiva, dobre premiešame a odložíme nabok. Ja som robila z 2 vanilkových a 2 kakaových pudingových práškov, takže každý druh som zmiešala v miske zvlásť. Do misky k pudingom pridáme 2 kávové lyžičky prášku do pečiva, dobre premiešame a odložíme nabok.
Celé vajíčka s kryštálovým cukrom dobre vyšľaháme do penista, potom prilievame po trošku olej a šľaháme. Následne primiešame pripravené pudingové prášky (zmiešané s práškom do pečiva).
Hotové cesto vlejeme do bábovkovej formy (alebo menšieho pekáča) vytretého maslom a pečieme 20-25 minút na 170 stupňoch. Po 25 minútach je bábovka krásne nakysnutá a upečená.